We konden geen betere opening bedenken dan die uit de  Lonely Planet Guide for Africa,  “Uganda is een van de mooiste Afrikaanse landen, met een fantastisch natuurlijk landschap, de helft van de nog in het wild levende berggorilla’s leeft hier en sommige van de vriendelijkste mensen die u ooit hoopt te ontmoeten.”
Uganda is op een aantal punten inderdaad anders dan de omringende Oost-Afrikaanse landen. Het landschap is erg gevarieerd. Er zijn Savannes, regenwouden, grote brede rivieren (o.a. de Nijl), watervallen, schitterende meren (sommige zo groot als Nederland) die bevaren kunnen worden en zompige moerassen. Er zijn hoge bergen voor sportieve bergwandelingen, maar ook voor de echte bergbeklimmer(met pieken tot wel 5000 meter hoog!).  Uganda heeft een aangenaam klimaat. Het land ligt boven de 1000 meter, dus het wordt er nooit heel erg heet. Hoewel het op de Evenaar ligt, wordt het er zelden warmer dan 30° Celsius of kouder dan 15° Celsius.

Bijna alle bekende en aantrekkelijke grote wilde dieren van Afrika zijn ook in Uganda  te vinden in grote aantallen.

Hoogtepunten:

Queen Elizabeth NP, Lake Victoria, Bwindi impenetrable NP (bezoek de berggorilla’s), Lake Mburo NP, Kibale NP, Murchison Fall NP, Semliki NP, Mgahinga NP etc.

 

Share us on your social network

Share to Facebook
Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal