Suricata Safaris

Kenia

Kenia is een land met een grote diversiteit in landschappen en een enorme vogelrijkdom. Er komen meer dan 1000 vogelsoorten voor. In het merengebied zijn duizenden flamingo’s te zien. In Kenia zijn alle klimaatzones te vinden, van de besneeuwde toppen van Mount Kenya tot de woestijnen bij Lake Turkana. Bij het Baringomeer is de Riftvallei op haar smalst en kunt u zien waar Afrika in tweeën scheurt. Ook onder water heeft Kenia veel te bieden door de kleurrijke koraalriffen voor de kust. Tussen de Serengeti en Masai Mara trekken jaarlijks 1.300.000 gnoes en 300.000 zebra’s heen en weer. Dit is een van de indrukwekkendste schouwspelen die de natuur te bieden heeft. Een combinatie van natuur, cultuur en strand is in Kenia eenvoudig te maken. De toeristische sector draait hier al decennia lang, dit heeft voor- en nadelen.

Wij raden reizigers in Kenia aan gebruik te maken van gegidste reizen. Wij boeken voor onze reizigers een gids/chauffeur en bieden hier geen self-drives aan.

Kenia wordt vaak met Tanzania in 1 reis gecombineerd.

Hoogtepunten

Masai Mara, Lake Turkana, Lake Nakuru, Lake Naivasha, Lake Baringo, Mount Kenya, Amboseli NP, duiken in de Indische oceaan, Aberdares NP, etc.